Jumaat, 11 Januari 2013

SERBUK SUSU KAMBING (SALIC GOAT)-100% TULENSalicGoat merupakan 
100% serbuk susu kambing tulen

tanpa sebarang campuran perisa tambahan, krimer bukan tenusu mahupun gula.

 Ianya sesuai untuk semua lapisan umur daripada bayi, kanak-kanak, remaja sehingga dewasa.


____ PREMIUM HIGH QUALITY PRODUCT ____
GRED AAA++


DAPATKAN SalicGoat SEGERA UNTUK AMALAN KESIHATAN YANG BERKESAN BAGI FIZIKAL DAN ROHANI ANDA SERTA KELUARGA.

MAKLUMAT HARGA
SYARAT AGEN 
SILA RUJUK PADA HALAMAN PRODUK/AGEN!!!  


Minuman susu yang paling digemari oleh 
Nabi Muhammad SAW ialah SUSU KAMBING TULEN! 

Susu Kambing tergolong dalam status makanan semulajadi berkhasiat yang diperlukan untuk kesihatan badan seharian. 


Antara kebaikan/khasiat susu kambing ialah:


  • Tidak menyebabkan alahan kerana  tidak mengandungi Protein Kompleks (Alpha-casein & Beta-casein Protein) yang menjadi penyebab utama alahan

  • Susu kambing merupakan sumber yang kaya mineral selenium sebagai nutrisi yang diperlukan untuk kekebalan tubuh dan bersifat antioksidan.
  • Membantu sistem imunisasi tubuh dan membantu sistem penghadaman.

  • Bersifat alkali sama seperti pH susu ibu berbanding susu lembu yang asid.

  • Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.

  • Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang, otot, sendi, kulit & tisu saraf)..

  • Kandungan gizi dalam susu kambing lebih tinggi berbanding dalam susu lembu 
  • Molekul-molekul lemak susu kambing hanya sebesar 1/9 berbanding molekul susu lembu

  • Molekul Lemak dalam susu kambing yang lebih halus menjadikan ianya  mudah dihadam 20 minit sahaja berbanding susu lembu lebih daripada 2 jam..


Kepada mereka yang mengalami alahan dengan susu lembu boleh mencuba minum susu kambing tanpa sebarang masalah @ kesan sampingan. Alahan terhadap susu lembu dapat dikenali kepada mereka yang mengalami simptom seperti lelah, berkahak, kulit sensitif, sakit sendi. Amalan minum susu kambing dapat membantu merawat gejala penyakit-penyakit tersebut dan pelbagai penyakit kronik.


Para pengguna dinasihatkan lebih berhati-hati supaya tidak membeli dan tertipu dengan lambakan produk tiruan di pasaran kerana pengamalan produk tiruan tanpa disedari akan menyebabkan risiko kesan sampingan seperti kulit sensitif, kolestrol berlebihan, serangan jantung@strok, kegagalan buah pinggang, daya pemikiran yg lembap dll..

DAPATKAN  YANG ORIGINAL 100% SERBUK SUSU KAMBING TULEN HANYA DARI 
SalicGoat

AGEN DAN STOKIS DIPERLUKAN!!!
PERTANYAAN LANJUT SILA HUBUNGI PENGURUS PEMASARAN KAMI :
 +6019- 6422913 (10pagi - 10malam)SEJARAH SUSU KAMBING 
NABI ADAM
Bermulanya Human Civilization (tamadun manusia) Habil dan Qabil menternak kambing dan ianya merupakan ternakan binatang pertama di dunia.

NABI IBRAHIM
Merupakan penternak kambing yang agong.Terdapat 12,000 ekor anjing yang menjaga kambing- kambingnya.Berlaku peristiwa sedekah (kambing) yang terbesar dalam sejarah Islam.


NABI ISA
Juga menternak kambing. Wujudnya Bani Israel – bangsa Yahudi (satu bangsa yang dikenali cerdik). Mengamalkan minuman susu kambing sehingga ke hari ini.

NABI MUHAMMAD SAW
Diantara jenis minuman yang biasa diminum oleh Rasulullah saw adalah susu kambing segar, yakni langsung diminum sesudah diperah dari kambing (kisah Abdullah bin Mas’ud pada masa remaja, mengembala kambing milik Uqbah Mu’aith)PERISTIWA ISRA' MIKRAJ
Nabi Muhammad s.a.w telah disediakan dengan tiga jenis minuman oleh Jibrail iaitu Arak , Madu dan Susu kambing. Baginda memilih susu kambing kerana sesuai dengan fitrah manusia.
 (minuman yang terbaik di dunia selepas susu ibu).

Susu kambing adalah satu pengeluaran biologikal yang unik. Khasiatnya memang tidak dapat nafikan. Sudah menjadi satu tanggapan umum di seluruh dunia bahawa masalah kesihatan manusia boleh dibantu dengan khasiat penghadaman dan pemulihan dari susu kambing yang luar biasa. Tokoh seperti Cleopatra dengan sejarah mandian susu kambing dan Mahatma Gandhi memulakan hari dengan segelas susu kambing yang segar diikuti dengan segelas sebelum masuk tidur.

Dinasti China
2,500 tahun dahulu puteri-puteri Maharaja China mengamalkan minum susu kambing dan berendam dalam susu kambing.

 
Hindu
Masyarakat India dan penganut agama Hindu juga mengamalkan minum susu kambing bertujuan:
-Meningkatkan Daya Ingatan
-Ketahanan Badan
 

KELEBIHAN SUSU KAMBING
- Paling hampir dengan susu ibu (minuman terbaik di dunia selepas susu ibu)
- Para Nabi meminum susu kambing dan membela kambing (membela dan meminum susu kambing adalah sunnah)
- Tiada dijangkiti penyakit kambing gila (yang ada penyakit lembu gila)
- Kurang dijangkiti penyakit kuku dan mulut berbanding lembu
- Kambing mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat
- Kambing betina beranak 2 kali setahun, 1 hingga 4 ekor berbanding lembu setahun sekali dan hanya seekor
- Lembu hanya mempunyai nafsu mengawan sekali dalam satu tahun berbanding kambing, setiap hari
- Susu kambing lebih mudah dihadam kerana ia hanya memerlukan 20 minit berbanding susu lembu memerlukan 2 jam


KHASIAT SUSU KAMBING
DALAM PERUBATAN
Susu kambing paling berkesan dan lebih berkhasiat jika dibandingkan dengan susu lembu dalam menyembuh serta mencegah penyakit "dalaman" antara lain:

- Penyakit demam kuning
- Penyakit lemah jantung
- Penyakit darah tinggi
- Penyakit migrane/kerap merasa pening kepala
- Penyakit sendi, sakit urat saraf dan buah pinggang
- Penyakit batuk kering atau TB
- Penyakit yang menyerang jantung, limpa dan hati seperti hipertitis
- Penyakit saraf dan tulang belakang yang dialami bila usia semakin lanjut
- Cukup bermanfaat bagi mereka yang mengalami lemah tenaga batin
-Membantu merawat penyakit2 misteri dengan izin Allah.
- Sesuai diminum diwaktu pagi (sebelum bersarapan) dan malam (sebelum tidur). Jangan guna air panas kerana boleh merosakkan khasiatnya. Bancuh dengan air suam sahajaManfaat untuk Ibu Mengandung: Pemakanan yang berkhasiat boleh menyumbang kepada pembentukan dan perkembangan bayi semasa dalam kandungan kerana apa sahaja yang anda makan dan minum merupakan sumber utama nutrien bagi bayi anda. Susu kambing sangat sesuai untuk ibu mengandung kerana  ia kaya dengan protein, enzim-enzim, Vitamin A dan asid folik yang penting untuk kesihatan. Pemakanan yang sihat bermula dari awal kehamilan dapat membantu proses tumbesaran bayi yang sihat, cergas dan pintar. Semasa mengandung, anda bukan sahaja perlu meningkatkan jumlah pemakanan anda, tetapi yang lebih penting ialah apa yang anda makan. Manfaat Untuk Ibu Menyusu: Ibu yang menyusu perlu menjaga pemakanan yang sihat agar dapat menyusui bayi dengan sempurna. Memang tidak dinafikan bahawa susu ibu merupakan makanan yang terbaik untuk bayi namun kebanyakan ibu-ibu terpaksa menghentikan penyususan ibu kerana aliran susu semakin perlahan sedangkan bayi memerlukan susu yang lebih apabila semakin membesar. Amalan meminum susu kambing dapat meningkatkan pengaliran susu badan. Apa yang menarik, selain menambahkan susu ibu, susu kambing juga boleh diberikan kepada bayi menggantikan susu lembu.Manfaat untuk Bayi dan Kanak2: Kandungan kalsium yang tinggi dalam susu sangat baik untuk pembentukan tulang dan gigi kanak-kanak. Keunggulan lain susu kambing adalah susu kambing lebih mudah dicerna. Susu kambing mempunyai molekul protin & lemak yang sangat halus, lembut, serta mudah hadam berbanding susu lembu. Jadi ia sangat baik untuk diet bayi.

 Kandungan potassium & calcium yg tinggi serta kandungan sodium yang rendah.
Dapat membentuk tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal.Mengandungi bahan riboflavin
Untuk tenaga dan juga boleh merawat simpton penyakit asma, eczema, colic, insomnia dan demam kuning.Kandungan silicon dan fluorine yang tinggi
Dapat mencegah penyakit diabetes (kencing manis).Mengandungi faktor anti barah.
Kandungan mineral Selenium yang kaya dalam susu kambing bertindak sebagai bahan bagi membantu sistem ketahanan sel badan manusia dan bahan anti oksida. Selain itu ianya melawan virus secara semulajadi dan mencegahnya dari membiak.Kandungan PH beralkali
Maka ianya tidak menjana acid dalam darah atau usus. Ianya bertindak meneutralkan acid dalam badan.Kandungan acid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada penyakit sakit kepala, sakit badan & otot, penurunan berat badan, kandungan gula dalam badan yg tidak seimbang, keletihan dan tekanan darah tinggi.KOLEKSI HADITH MENGENAI SUSU KAMBING/KAMBING
 1.  hadis dari Abu Ubaidah bin Atoq bahawa Rasulullah SAW bersabda bermaksud "Kambing merupakan binatang yg penuh Baroqah  yg ditinggalkan orang soleh terdahulu".Oleh itu kita menghidupkan kembali Sunnah,disamping kita meminum atau menjual secara tidak langsung kita mendapat pahala(Insha Allah).

2. Abu Hurairah r.a menukilkan sebuah hadis Rasulullah SAW yang menyentuh tentang kambing: “Allah tidak mengutus seorang nabi kecuali dia itu seorang gembala kambing”. Maka para sahabatnya bertanya “Adakah Tuan juga?” Jawab beliau “Ya, aku pernah menggembala kambing dan bertanggungjawab ke atas beberapa bahagian penduduk Mekah”.


3. Sabda Rasullah s.a.w, "Peliharalah kambing kerana padanya terdapat keberkatan". 

 

4. Nabi Muhammad S.A W bersabda bahawa 
"Hendaklah kamu berpegang kepada kambing 
(mengambil manfaat daripada kambing:
 iaitu daging, bulu, kulit dan susunya) kerana itu ialah kenderaan mu didalam syurga".
Dalam sepotong hadis yang lain ada menyatakan Nabi Muhammad s.a.w sangat suka meminum susu kambing yang mentah (belum dimasak).


5.  Abu Hurairah juga meriwayatkan sabda Rasulullah “Asas kekufuran ada di arah matahari terbit, megah dan angkuh ada pada pemilik kuda dan unta, mereka yang bersuara nyaring (bising) ialah pemelihara haiwan berbulu (arnab, kucing) dan ketenangan itu ada pada gembala kambing”. [Hadis ini turut dinukilkan oleh al-Imam Malik dalam kitabnya al-Muwatta`].


6.  Abu Said al-Khudri mengata bahawa Rasulullah pernah bersabda “Akan tiba suatu masa di mana kambing merupakan sebaik-baik harta bagi orang Islam. Orang Islam akan memeliharanya di puncak-puncak bukit dan di lembah-lembah, hidup terpencil dari masyarakat demi memelihara agama daripada ditimpa bencana”. Malah menurut Abdullah bin Mas’ud semasa beliau bertugas sebagai gembala kambing milik Utbah bin Mu’aith, susu kambing segar merupakan minuman kegemaran Rasulullah dan beliau meminumnya secara langsung setelah diperah daripada kambing betina.


7. Abu Hurairah telah berkata, "Pada malam baginda diisrakkan, dihulurkan kepada Rasulullah SAW dua gelas minuman iaitu khamr (minuman keras) dan susu. Baginda pun melihat kedua-duanya lalu mengambil susu. Jibril berkata, “Segala puji bagi Allah yang telah menunjukkan engkau kepada fitrah. Seandainya engkau mengambil khamr, nescaya binasalah umatmu.”
[Riwayat Imam al-Bukhari]8. Abu Hurairah berkata, "Nabi SAW bersabda : Ketika aku diisrakkan, aku bertemu dengan Nabi Musa AS, baginda seorang lelaki yang tinggi kurus dengan rambut berombak seperti seorang Bani Syanu’ah. Aku juga bertemu dengan Nabi Isa AS, baginda kelihatan seperti lelaki biasa, berkulit merah, seakan-akan baru keluar dari pemandian. Aku bertemu dengan Nabi Ibrahim AS, akulah keturunannya yang paling mirip dengannya. Lalu aku diberi dua bejana, yang satu berisi susu dan yang lain berisi arak. Dikatakan padaku : Ambillah yang engkau suka. Aku mengambil susu dan meminumnya. Kemudian dikatakan : Engkau diberi petunjuk dengan fitrah atau engkau menepati fitrah. Seandainya engkau mengambil arak, nescaya sesat umatmu."
[Riwayat Imam Muslim]


*Imam Ibnu Qayyim al-Jauziyyah dalam kitabnya Zadul-Ma'ad Fi Hadyi Khairil 'Ibad menyelit mafhum hadis di atas dalam keterangannya pada kelebihan susu kambing.

 

“ADALAH PADA DIRI RASULULLAH SAW ITU CONTOH TAULADAN YANG BAIK “
 ----------------------------------------------- 

Logo : Salic atau asal perkataannya diambil daripada Bahasa Arab سالك yang bermaksud seorang yang berjalan, seorang yang menuju, seorang yang mencari, atau seorang yang melalui, seorang yang menempuh, atau seorang yang mengembara.

Tercetusnya idea tersebut adalah inspirasi yang diambil daripada hadis : Sesiapa yang berjalan mencari ilmu, Allah akan memudahkan jalannya menuju ke syurga. [Riwayat Imam Muslim, Abu Daud, at-Tarmizi, Ibn Majah, dan Ahmad]

Kami mengharap dan mendoakan setiap individu yang minum susu kambing tulen ini melalui jalan yang benar dan diberkati sehingga berjaya sampai ke puncak destinasi iaitu kembali kepadaNya dalam apa jua keadaan diredhai dan meredhai.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
DAPATKAN 100% SERBUK SUSU KAMBING TULEN TANPA SEBARANG PERISA TAMBAHAN, KRIMER DAN GULA HANYA DARIPADA 
SalicGoat

KELUARAN MUAZZ MARKETING
AGEN DAN STOKIS DIPERLUKAN!!!
+6019- 6422913 
(10pagi- 10malam)
 
MAKLUMAT HARGA
SYARAT AGEN DAN STOKIS 
SILA RUJUK PADA HALAMAN PRODUK/AGEN!!!

AMARAN !!!
 AMALAN MEMINUM PRODUK TIRUAN 
(KANDUNGAN KRIMER@GULA YG BERLEBIHAN)
BOLEH MEMUDHARATKAN PENGGUNA KE TAHAP KESIHATAN YANG LEBIH TERUK

Tiada ulasan:

Catat Ulasan